Mijnonderwijsreis

Mijnonderwijsreis

Na ontvangst in de schitterende LocHal werden de deelnemers eerst getrakteerd op een inspirerend en interactief optreden door de gebroeders Erik en Luuk Ex. Zij vertelden over de onderwijsreis die zij maakten van Finland naar Singapore om de onderwijssystemen in verschillende landen te vergelijken. Aan de hand van vragen aan het publiek (bijvoorbeeld: klopt het dat leerlingen in Finland geen huiswerk krijgen? Antwoord: nee) leerden we meer over de verschillen in het onderwijs.

Vervolgens konden de deelnemers aan twee workshops / informatieronden meedoen. Zo was er onder meer informatie over lesgeven in het MBO en in het VO, was er een voorlichting over hybride docentschap en konden deelnemers zich laten informeren over verschillende routes om docent te worden.  

Na afloop konden geïnteresseerde potentials aangeven of ze verder begeleid willen worden bij een overstap naar het onderwijs. Iedereen die dit wil is inmiddels gekoppeld aan een collega van RAP Midden-Brabant die in dit proces fungeert als een soort van tussenpersoon of sparringspartner.

Via deze link (Aftermovie mijnonderwijsreis LocHal Tilburg – YouTube) kunt u  de aftermovie van deze geslaagde middag bekijken.

Projectleider Midden-Brabant

Geef een reactie