“Gewoon leraar !?”

“Gewoon leraar !?”

Op woensdag 12 oktober ’22 organiseert RAP-MB het event
“Gewoon leraar !?” Dit event is voor schoolleiders, teamleiders, HR-beleidsmedewerkers, opleidingsdocenten en andere onderwijsprofessionals uit de provincie Noord-Brabant. Deze ochtend draait alles om de vraag: hoe verruim je als school je blikveld om de kwantitatieve en kwalitatieve tekorten in het onderwijs aan te pakken?

We bieden je daarvoor tijdens dit event acht concrete handreikingen. Allemaal met de insteek: hoe behoud je als beleidsmaker je docenten? Welke ontwikkelmogelijkheden bied je ze bijvoorbeeld? De handreikingen gaan onder meer in op:

  • Begeleiding van nieuwe docenten. Hoe begeleid je hen goed in de eerste intensieve periode?
  • Statushouders: hoe kunnen Nederlandse scholen deze bevoegde docenten opnemen?
  • Begeleiding van carri√®reswitchers. Wat hebben zij nodig om een succesvolle overstap naar het onderwijs te maken?  

Marco Snoek verzorgt de keynote en gaat met name in op het loopbaanbeleid van scholen rondom het thema: behoud van docenten. Daarnaast bieden we 8 handleidingen aan scholen rondom de aanpak van de kwantitieven en kwalitatieve tekorten.

Projectleider Midden-Brabant

Geef een reactie