Deeltijders en carrièreswitchers

Deeltijders en carrièreswitchers

Op woensdag 12 oktober ’22 organiseert RAP-MB het event
“Gewoon leraar !?” Dit event is voor schoolleiders, teamleiders, HR-beleidsmedewerkers, opleidingsdocenten en andere onderwijsprofessionals uit de provincie Noord-Brabant. Deze ochtend draait alles om de vraag: hoe verruim je als school je blikveld om de kwantitatieve en kwalitatieve tekorten in het onderwijs aan te pakken?

Inhoud van de handreiking: Het onderwijs (zowel mbo als AVO) ziet steeds meer in hoe aantrekkelijk een carrièreswitcher is. Tegelijkertijd zien ook carrièreswitchers in toenemende mate de mogelijkheden in het onderwijs. Maar: wie is die carrièreswitcher? Wat drijft hem en wat heeft hij nodig? Wat boeit en bindt hem aan het onderwijs? Wat kunnen lerarenopleidingen en scholenveld voor hem betekenen en wat vraagt dit van ons? In een rondetafelgesprek verbinden we samen met de deelnemers onderzoeksresultaten aan actieplannen.

Projectleider Midden-Brabant

Geef een reactie