Statushouders voor de klas

Statushouders voor de klas

Op woensdag 12 oktober ’22 organiseert RAP-MB het event
“Gewoon leraar !?” Dit event is voor schoolleiders, teamleiders, HR-beleidsmedewerkers, opleidingsdocenten en andere onderwijsprofessionals uit de provincie Noord-Brabant. Deze ochtend draait alles om de vraag: hoe verruim je als school je blikveld om de kwantitatieve en kwalitatieve tekorten in het onderwijs aan te pakken?

Inhoud van de handreiking: Minister Wiersma spreekt over onconventionele oplossingen om het lerarentekort terug te dringen. Bevoegd verklaarde docentvluchtelingen voor de klas krijgen is er daar een van. We hebben het dan over statushouders, die in hun thuisland leraar waren. Zij kunnen snel met de Nederlandse taal aan de slag om daarna te werken als onderwijsassistent op onze scholen. In de regio Midden-Brabant gebeurt dit al! In deze handreiking maken we kennis met het Maurickcollege in Vught en twee docentvluchtelingen uit Turkije, die bij hen werken.

Projectleider Midden-Brabant

Geef een reactie