Nieuwe collega’s- inductie

Nieuwe collega’s- inductie

Op woensdag 12 oktober ’22 organiseert RAP-MB het event
“Gewoon leraar !?” Dit event is voor schoolleiders, teamleiders, HR-beleidsmedewerkers, opleidingsdocenten en andere onderwijsprofessionals uit de provincie Noord-Brabant. Deze ochtend draait alles om de vraag: hoe verruim je als school je blikveld om de kwantitatieve en kwalitatieve tekorten in het onderwijs aan te pakken?

Inhoud van de handreiking: Wat kun je als school doen om nieuwe collega’s zich thuis te laten voelen en hen voor jouw school te behouden? Wat brengen de nieuwe collega’s mee aan kwaliteiten en ervaring? Welke vragen en behoeftes hebben zij en hoe begeleid je hen op maat? In deze handreiking vergelijk én beoordeel je het inductiebeleid op jouw school aan de hand van de Handreiking Zeeuws Inductiebeleid. Ten slotte maken we de vertaalslag van papier (beleid) naar de concrete uitvoering in de weerbarstige praktijk.

Projectleider Midden-Brabant

Geef een reactie